When you get a puppy / Kiskutya érkezik

 

Sokan kérdezik tőlem, mire van szüksége egy kezdő gazdinak. Mikre lesz szükség, mit érdemes beszerezni a kölyök haza érkezése előtt. Mit fontos megtanulni, átállítani az agyunkban mielőtt egy kutyát családtaggá fogadunk.

Én azt szoktam javasolni, hogy mielőtt a kiskutya megérkezik egy jó héttel legyen beszerezve minden eszköz: kutyaágy, tálak, fésű, nyakörv-póráz, esetleg box, törölköző, stb. Ajánlatos körül nézni a környéken jó állatorvosért is, és szólni neki, hogy új kölyök érkezik és hogy hozzá járnának majd ezentúl. Már ezzel is szokja az ember a gondolatot, hogy most majd minden megváltozik, végre megérkezik a várva-várt jövevény. Ekkorra már minden meg van beszélve a tenyésztővel, már megismerkedtek gazdi és kölyök, már talán több látogatáson is túl vannak, az az időpont is tisztázott amikorra megy a gazdi a kiskutyáért, hogy hazavigye. Javasolt utána nézni egy kutyaiskolának is, ahol van kölyök szocializációs képzés, kutyaovi is, mert ezeken az órákon gyakran túl jelentkezés van.

Olyankor könnyű írni egy-egy témáról, ha frissek az élmények, mint például most. Kb 1 hónapja kiskutya érkezett a családba. 20 hetesen ugyan nem 8, és mi egyelőre nem járunk se oviba, se suliba. De sétálunk, játszunk, képződünk magunktól. Ő is, én. Okos, nagyon eszes kis jószág szóval nekem is tanulnom kell vele párhuzamosan. Elég könnyű dolgom van a kicsivel, minek után eléggé sokrétű és sokszínű szocializációban részesült, kajával könnyen motiválható és bátor, baromi bátor.

...folyamatosan frissül...

 

 

...hamarosan...