Takács Anna

rubinrosekennel@gmail.com
+36306278869

Budapest - HUNGARY

 

We are Social!

 

 

Our story in nutshell / Történetünk röviden

2002-ben érkezett meg hozzánk első kutyánk, Aida, aki egy gold-sable Collie szuka volt. Több, mint kutya, családtag, barát, pszichológus, lábmelegítő.. :D Minden vele kezdődött, tőle/miatta indult. Az ő fantasztikus pedigréjének felfedezése indított el azon az úton amelynek nem csak sok barátot, hanem egy egész életet közönhetek.
2004-ben kezdtem el kutyakiállításokra járni, majd 2005-től már Junior handlerként vettem részt és időnként a fajtabírálatokon is lehetőségem nyílt bemutatni néhány kutyát. Ezután nem volt megállás, Béres Gyöngyinek (Sophie's Pearl Husky és Whippet kennel) köszönhetően egyre többször állhattam a ringben egy-egy kutya mellett. 2007 nyarán ily módon ismertem meg Balázs Juditot é Stellát, majd 2008 tavaszán új kiskutyáját Merlint. Medi Szerelem volt első látásra, már akkor tudtuk: nekünk Sheltie kell!

2009 júniusában meg is érkezett első Sheltienk, Reina. Őt kifejezetten kiállítási és esetlegesen tenyésztési célokkal választottuk. Fiatal osztályban szerzett eredményei felül múlták minden elképzelésünket és hasonlóan szép eredményekkel folytatta kiállítási karrierjét.
2011-ben megajándékozott minket első és egyetlen lányával, Cathy-vel. Ő velünk maradt, hogy anyja nyomdokaiba lépjen és a várakozásoknak bőven meg is felelt. Bolondos természetével, pedig elérte, hogy "Az Én Kutyám" legyen. 2013-ban tőle és egy csodás angol import kantól alom született, 2 nagyon különleges kölyökkel. Teodor, a kis kan, napjainkat aranyozza be kedves, bohókás jellemével. Vele is járunk kiállításokra, amit ő pont ugyan úgy nem szeret, mint ahogy a nagyanyja sem szerette, de mindig hősiesen és ügyesen végig csinálja a ringet, hogy aztán visszafeküdhessen a kozmetikai asztalra nézelődni.
2017-ben sajnos ismét elvesztettünk egy almot (2016-ban először egy fertőzés és túlhordás miatt), ezúttal még magzati korban, így Cathyvel befejeztük a tenyésztést, ezután nem sokkal egy nagyon kedves barátom lehetőséget biztosított arra, hogy gazdagodjunk egy nála született kölyökkel, annak a kannak a kishúgával, akivel Cathy-t fedeztettük. Így érkezett hozzánk Maisie.

Jelenleg 4 Sheltie él velünk, ezzel a számmal még együtt lehet élni, mint családi kutyákkal, de nem túl kevés ahhoz sem, hogy foglalkozhassunk a tenyésztéssel. Ám a jövőben is csak ritkán tervezünk almot, csak akkor ha minden körülmény adott a lehető legjobb párosításra és a kölykök legteljesebb felneveléséhez. Több mint 10 éves kiállítói (handleri) tapasztalattal rendelkezve mutatjuk be kutyáinkat a kiállításokon, mostmár csak ritkán, ha kedvünk, időnk és lehetőségünk van rá.
Kutyáink életünk nagy részét kitöltik, esténként játékuk, majomkodásuk igazi mozi élményt nyújt. Reggel ők keltenek, hazaérve pedig boldog ugatással csóválva üdvözölnek. Személy szerint, per pillanat el sem tudom képzelni, hogy ne lenne életem minden percében mellettem legalább egy Sheltie.


Kis csapatunk bolondozása - 2017 Augusztus

 

Shetland sheepdog


Standard

Karakter

Sports & work

 

Rubin Rose DESIGN